Het bestuur

Luc Baert

Luc Baert

Voorzitter

Freddy De Nert

Freddy De Nert

Clubverantwoordelijke

Marik Eeckhaudt

Marik Eeckhaudt

Bestuurslid

Isabelle Viola

Isabelle Viola

Websiteverantwoordelijke

Pascal Deroover

Pascal Deroover

Bestuurslid

David Molina Gomez

David Molina Gomez

Bestuurslid

David Maes

David Maes

Bestuurslid

Jurgen Vandriessche

Jurgen Vandriessche

Bestuurslid

Geschiedenis van de club

Onze club bestaat sinds 2010 in haar huidige vorm. Ze is het gevolg van 2 fusies met andere clubs. Deze clubs bestonden uit familieleden, collega’s en vrienden.

De eerste club had haar speeluren op woensdag in de sporthal van Appels. Ze werd midden jaren ’90 opgericht door enkele leraren van het toenmalige Heilig Maagd College en was samen met de zwemafdeling in het zwembad van Het College aangesloten bij gezinssport Vlaanderen. Er badmintonden ongeveer 15 spelers.

De tweede club ontstond via de Gezinsbond en had ongeveer 10 leden. Zij speelden op dinsdag- en woensdagavond in de sporthal van Sint-Gillis Dendermonde.

De derde club startte als familieclubje in 1999 en speelde op zondagochtend in Grembergen. Ze had ongeveer 15 leden uit diverse families.

In 2006 smolten club 1 en 2 samen onder de naam van Gezinssport Vlaanderen Badminton Dendermonde en in 2010 kwam de derde club erbij, vanaf dat jaar met al heel wat bestuursleden van het huidige bestuur. Het ledenaantal groeide naar meer dan 50 leden.

In 2019 kreeg de club de naam Omnisport Vlaanderen Afdeling Dendermonde.

Omdat we vonden dat de naam van onze geliefde sport toch niet mocht ontbreken in onze clubnaam, werd in 2023 de naam gewijzigd naar Badminton Gezinssport Dendermonde.